Zorgen voor zorgers

Wie zorgt er voor jou?

Jonge zorgers blijken zich vaak te schamen voor hun (thuis)situatie. Super onnodig en en nogal vervelend voor hen. Vooral omdat ze door deze schaamte niet zo makkelijk met iemand gaan praten, laat staan hulp zoeken. Omdat iedereen in een andere situatie zit, gaan wij jou niet vertellen wat een goede of slechte aanpak is, maar we hebben wel 3 tips.

Tip 1: vertel een vriend, vriendin of iemand die je vertrouwt over jou situatie. Grote kans dat dat oplucht, en bovendien is er dan iemand die op de hoogte is en jouw situatie (en keuzes) beter begrijpt.

Tip 2: zoek eens contact op (desnoods samen met degene die je al in vertrouwen hebt genomen) met een professional. Dat klinkt meteen wat heftig, maar hoeft dat helemaal niet te zijn. We kunnen ons voorstellen dat je juist eerst eens wilt onderzoeken wat de mogelijkheden zijn zonder meteen een heel traject in gang te zetten.

Tip 3: Blijf vooral ook leuke dingen doen. Ga gezellig met vrienden naar de bioscoop of shoppen na schooltijd. Elke dag wat chill tijd voor jezelf is ook nodig!

Over het algemeen kun je het beste eerst terecht bij het zorgloket van je gemeente of een welzijnsorganisatie in de buurt. Omdat dit allemaal nogal vaag klinkt hebben we het wat makkelijker voor je gemaakt. Woon je in Bussum, Naarden, Muiden of Muiderberg? Dan heb je geluk want voor jou hebben we het onderstaande kaartje gemaakt. Hier vind je per school, wijk of dorp contactinformatie. Inclusief naam en telefoonnummer, wel zo handig.